13 Δεκεμβρίου 2017

Πιλοτική καταγραφή αστέγων στο Δήμο Αθηναίων με mobile εφαρμογή της IntelliSoft ΕΠΕ

Την πρώτη καταγραφή των αστέγων στο ιστορικό κέντρο της πόλης πραγματοποίησε ο δήμος Αθηναίων τα ξημερώματα του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου, ενώνοντας τις δυνάμεις του με έμπειρους φορείς στην παρέμβαση δρόμου. 


Η δράση, η μεγαλύτερη και πιο συστηματοποιημένη που έχει γίνει ποτέ, πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του δήμου Αθηναίων και του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ και των ΜΚΟ PRAKSIS, Γιατροί του Κόσμου και Θετική Φωνή. Τις ομάδες καταγραφής, που αποτελούνταν από περίπου 70 άτομα, πλαισίωσαν ως εθελοντές και φοιτητές του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου.

Για την οργάνωση της δράσης τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου αξιοποιήθηκε η τεχνογνωσία της οργανισμού Bloomberg Associates, με πλούσια εμπειρία για τη μεθοδολογία καταγραφής αστέγων που ακολουθείται στη Νέα Υόρκη, ενώ διασφαλίστηκε και η εναρμόνιση της με αντίστοιχες δράσεις, οι οποίες προγραμματίζονται από το υπουργείο Εργασίας για το 2018.


Η εφαρμογή πληροφορικής για κινητά που χρησιμοποιήθηκε στην καταγραφή αποτελεί ευγενική προσφορά της εταιρείας Intellisoft και αναπτύχθηκε αποκλειστικά για την καταγραφή αυτή.